Categories
Видео Клубни новини Шампионат

СТОИЛОВ: ФУТБОЛЪТ Е ЗА ФЕНОВЕТЕ. НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ТЕ ДА НЕ СА НА СТАДИОНА!

Треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешното гостуване на „Локомотив“ (София). Наставникът бе категоричен, че отборът има нужда от своите привърженици на стадиона.

„Мач без фенове не е мач. Трябва да се намери някакво решение, след като работят кафете, театри и дори нощни клубове. Правилата трябва да важат за всички. Не виждам как може да си на кафе или нощен клуб, а да не си на стадиона. Мерките могат да се спазват, стига да се спазват някакви правила. Би трябвало да стане от днес за утре. След като така слагаме забрани. В нощния клуб са на 50 см един от друг. Сега има и ваксини. Всеки може да се ваксинира. Не виждам защо трябва да има забрани. Държавата е решила проблеми с ваксините. Който не иска да се ваксинира – да си носи последствията. Недоумявам как работи нощен клуб, а стадион не. Ако има желание, може да се реши проблем. Тези мерки и без това никъде не се спазват. „Левски“ има крещяща нужда от точки. Няма накъде да отстъпваме. Ако „Левски“ не е подкрепян от феновете си, не играе на нивото си. Футбол без фенове не е истински футбол. Нашият отбор играе по-силно, когато има подкрепата на феновете“, сподели Стоилов.

„Ще видим утре на мача. Лично казах, че в контролата не съм доволен от организацията. Имаше добри неща в завършващата фаза. След пауза, когато отборът е бил разделен, трудно можем да градим. Имахме два-три дни заедно, трябва да градим. Мисля, че за Кордоба има отговор от ФИФА и УЕФА. Няма такъв казус вече. Проблеми имахме поради това, че отложиха мача на Шелис заради коронавирус. Кордоба е единственият, който няма много игрова практика“, добави той.

„Имам идеи за промени. Винаги съм бил с идея за избистряне на титулярен състав. Давам шанс на  всеки. Не искам да се зачертава само с една грешка. Ще решавам утре. Може да се наложи да направим промени. Имаме висящи с картони“, завърши Стоилов.

Categories
Видео Инициативи Клубни новини

Пълен запис на представянето на новия Управителен съвет на „ПФК Левски“

На специална пресконференция днес бе представен новият Управителен съвет на „ПФК Левски“.

На срещата с медиите присъстваха новият изпълнителен директор на клуба Ивайло Ивков, Даниел Боримиров, който ще е председател на УС на клуба и ще има разнообразни функции, в т.ч. посланик на клуба, връзка с привържениците и в подкрепа на спортно-техническия щаб и Радослав Разпопов, който идва от екипа на Palms Bet и ще отговаря за търговската част, в т.ч. работа по привличане на спонсори и рекламодатели.

„С г-н Борисов, генералният ни спонсор, обсъждахме нашироко вижданията ни за усправлението на „Левски“. Стигнахме до единодушно решение, че този Управителен съвет ще трябва да бъде от хора, който 24 часа, 7 дни в седмицата мислят и работят само и единствено за клуба. Това не е пълният състав на УС. Надяваме се до месец и половина той да бъде допълнен“, започна мажоритарният собственик Наско Сираков.

„Аз съм посветен на „синята” кауза 1998, когато регистрирах може би едно от първите акционерни дружества, съгласно изискванията на закона. Оттогава съм имал възможността да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори, имало е много перипети, познавам кухнята на клуба, но вярвам, че всеки един от тези хора, че в най сложните ситуации за клуба съм бил на среща. Бил съм човека зад сцената, който е трябвало да взима тежки решения. Повечето левскари ме познават. Искам само да кажа, че имам 18 годишен опит като арбитър в Апелативното тяло на УЕФА. Този опит ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието на тенденциите в европейски футбол, но и освен всичко други и контакти, които и в момента управляват световния футбол. Говоря за работни контакти”, сподели новият изпълнителен директор Ивайло Ивков.

„Благодаря на „Левски“ за поканата да бъда приобщен към това голямо семейство. Ресорите, за които аз ще отговарям, ще бъдат в помощ на спортно-техническия щаб. Когато има нужда от мен, винаги ще съм на разположение на Мъри Стоилов. Ние сме екип и ще работм заедно. Ще упражнявам мониторинг върху ДЮШ и ще бъда посланик на клуба в България и целия свят. Не на последно място, ще бъда връзката на клуба с привържениците. В понеделник ще се срещнем с феновете, които стоят начело на определените фракции. Ще обсъдим всички проблеми, между които и глобите, които получаваме. Надявам се да бъда разбран правилно и феновене да преосмислят поведението си. Ако не вярвах, че мога да съм полезен на „Левски“, нямаше да бъда сега пред вас. Желанието на всички е да сплотим феновете и да ги приобщим към бъдещите ни планове и мероприятия“, заяви от своя страна Даниел Боримиров.

„Радвам се за възможността да работя с всички тези хора в клуба. В „Левски“ идвам от страна на Palms bet и ще се занимавам с търговската част. Преди съм се занимавал с разработването на игралната част на компанията. Предстои ни много работа, с която да привлечем нови партньори и работодатели на клуба. „Левски“ е един от най-разпознаваемите брандове в България. Първото е да създадем качествен екип. Все още нямаме подготвени завършени спонсорски договори. Таргетираме всеки, който иска да се популяризира посредством бранд като Левски, всичко останало е работа“, сподели и Радослав Разпопов по време на днешната пресконференция на клуба.

Кои са членовете на новия състав на Управителния съвет на „ПФК Левски“:

Даниел Боримиров

Председател на УС на „ПФК Левски“

Даниел Боримиров е бивш футболист на „Левски“, бивш спортен директор и бивш директор на ДЮШ на клуба.

Роден на 15 януари 1970 година във Видин, започва кариерата си в „Бдин“ през 1987 година. През 1990 година е привлечен в „Левски“ и до 1995 година вкарва 52 гола. През лятото на 1995 година преминава в немския „Мюнхен 1860“. Там играе 8 сезона и половина и записва 231 мача в Бундеслигата.

През пролетта на 2004 година се завръща в „Левски“. През 2005 година печели приза „Футболист на футболистите“. Помага на отбора да достигне 1/4 финал за Купата на УЕФА и да влезе в груповата фаза на Шампионската лига. В паметния осминафинал срещу „Удинезе“ за Купата на УЕфА през 2006 г. вкарва изключително важния изравнителен гол и помага за победата с 2:1, с който италианския отбор е елиминиран, а „Левски“ за пети път в историята си достигна до четвъртфинал в евротурнирите. Приключва богатата си кариера след края на сезон 2007/08 година.

Петкратен шампион на България (1993, 1994, 1995, 2006 и 2007 година), петкратен носител на Купата на България (1991, 1992, 1994, 2005 и 2007 година) и двукратен носител на Суперкупата на България (2005 и 2007 година). С екипа на „Левски“ записва общо 297 мача с 86 гола. След края на кариерата си става спортен директор на „Левски“ и печели като такъв шампионската титла през 2009 година.

За националния отбор на България дебютира на 18 февруари 1993 година изигравайки 70 мача с 5 отбелязани гола. Участник е на 2 Световни първенства (1994 – 4 мача/1 гол, 1998 – 3/0) и 2 Европейски първенства (1996 – 3/0 и 2004 – 1/0). Бронзов медалист от САЩ 1994 година. Последният си мач за България изиграва през 2005 година.

В задълженията му са включени помощ при спортно-техническата дейност, посланик на клуба в Европа и у нас, представяне на „ПФК Левски“ пред медиите и в публичното пространство и връзки с привържениците.

Ивайло Ивков

Изпълнителен директор и член на УС на „ПФК Левски“

Ивайло Ивков е магистър по право и от 1992 г. е адвокат към Софийска Адвокатска Колегия.Консултант и процесуален представител е в областта на гражданското право /облигационно право, търговско право, вещно право/, водил е дела пред всички съдилища и особени правораздавателни органи в Република България, включително пред Върховния Административен съд, Върховния Касационен съд и Арбитражния съд към Българската Търговско-промишлена палата.

Специализира и в областта на Международното частно право – Спортно право и процес в областта на футбола. Пледирал е пред всички  международни правораздавателни органи в областта на спортното право. Представлявал е български и чуждестранни клубове, спортисти и треньори пред Контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА, Апелативната комисия на УЕФА, Камарата за разрешаване на спорове на ФИФА, Комисия за статута и трансфера на играча на ФИФА и Арбитражния съд по спорта със седалище в Лозана, Швейцария.

От 2001 до 2019 г. е арбитър в Апелативната комисия на УЕФА – висшия правораздавателен орган  за установяване на нарушения и налагане на наказания в областта на европейския футбол със седалище в Нион, Швейцария.

Ивайло Ивков е член на Централната избирателна комисия от месец април 2014 година до 10.05.2021г., като през този период взима активно участие в организацията по провеждането на всички видове избори, както и на местни и национални референдуми. Притежава допълнителна квалификация след успешно завършено обучение в Лондон, Великобритания, където придобива професионален сертификат за стратегическа изборна реформа, издаден от International Centre for Parliamentary Studies. Завършва успешно и обучение по електорален мениджмънт в Инчон, Южна Корея, организирано от  Асоциацията на световните избирателни органи.

Участва като наблюдател в изборите за президент в Република Словения в периода 20.10.2017 г. – 23.10.2017 г. и в изборите за конгрес и сенат в САЩ в периода 02.11.2018 г. – 08.11.2018 г.

Радослав Разпопов

Търговски директор и член на УС на „ПФК Левски“

Радослав Разпопов има над 15-годишен управленски опит в игралната и развлекателна индустрии. Неговата експертиза включва бизнес планиране, управление на персонал, реклама и маркетинг. Основен приоритет в досегашната му дейност е привличане на нови клиенти, отваряне на търговски обекти, договаряне на съдружия, а основно задължение е създаването и изпълнението на план за подобряване на търговските резултати.

Последната заемана от него длъжност е Мениджър бизнес развитие в СиТи Гейминг АД, където той прилага широката си търговска култура, креативни решения и високо ниво на инициативност. Той спомага активно за увеличаване пазарния дял на компанията в краткосрочен и дългосрочен план, развивайки и изпълнявайки стратегии с цел максимизиране на резултатите и генериране на приходи от продажби.

В задълженията му са включени разработване на концепции и търговски инструменти, както и идентифициране на нови възможности за увеличаване на продажбите и на клиентите, придружено от създаване на дългосрочни отношения.

Задавайки правилната посока с точната стратегия и планиране, Радослав Разпопов постига забележителни резултати до момента. Той ще приложи опита и познанията си и в настоящата си роля като Търговски директор на „ПФК Левски“.

Categories
Видео ДЮШ Клубни новини

„Левски“ – „Славия“ 2:2 (U16)


Юношите на „Левски“ до 16 години завършиха 2:2 на стадион „Георги Аспарухов“ с връстниците си от „Славия“ в отложен мач от 1-ия кръг на Зоналното първенство. Точни за водения от треньора Ахмед Хикмет тим бяха Виктор Любенов в 35-та и Никола Бандев в 45-та минута от дузпа.

„Левски“ U16 е на 6-то място в класирането с 10 точки. Лидер е „ЦСКА 1948“ с 18 точки. 

Съставът на „Левски“ U16: 1. Пламен Иванов, 2. Ериан Благоев, 3. Георги Русинов, 4. Виктор Любенов (к), 5. Калоян Борунов, 6. Никола Бандев, 7. Георги Христанов (64 – 17. Ангел Димитров), 8. Алекс Александров (64 – 18. Александър Сомов), 9. Радостиан Димитров, 10. Кристиян Йовов, 11. Адриан Райчев (58 – 16. Даниел Еротеев).

Categories
Видео Ексклузивно Клубни новини

„Левски“ – „Струмска слава“ 4:0 (репортаж)

Репортаж с коментара на Ивайло Йовчев

„Левски“ победи „Струмска слава“ с 4:0 в контролна среща на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. „Сините“ поведоха с гол на Марин Петков в 5-ата минута. Малко по-късно Билал Бари се разписа за 2:0. Минута преди края на първото полувреме Димитър Костадинов направи преднината на „сините“ класическа.  В 82-ата Иво Найденов оформи крайния резултат.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет Иван Иванов, който е един от основателите на фракцията „Синя Зона Б-18“.

„Левски“ създаде първата опасност в срещата малко след началото на мача. Димитър Костадинов напредна добре и пробва удар от около 20 метра, който обаче мина покрай дясната греда на Пламен Андреев.

„Струмска слава“ пропусна възможност да поведе в 3-ата минута. Александър Аспарухов бе изведен зад гърба на защитата, но останал очи в очи с вратаря на „сините“ се засуети, стреля, но Андреев успя да избие.

В 5-ата минута Билал Бари бе изведен отлично по десния фланг. Той навлезе в наказателното поле и върна топката към точката за изпълнение на дузпа, където Марин Петков не остави никакви шансове на противниковия вратар.

Малко по-късно „Левски“ стигна до втори гол. Драган Михайлович напредна по дясното крило и подаде в наказателното поле. Билал Бари успя да изпревари защитник на гостите и реализира.

В 20-ата минута „сините“ пропуснаха да вкарат трети гол. Драган Михайлович намери Здравко Димитров зад гърба на отбраната с диагонален пас. Крилото овладя добре на гърди и от движение прехвърли излезлия да го пресрещне Петър Маринов. В крайна сметка обаче бранител на гостите притича и изби точно пред голлинията.

Малко по-късно Билал Бари бе изведен добре от Димитър Костадинов и стреля от въздуха, но топката мина покрай левия страничен стълб.

Малко преди края на първото полувреме „Левски“ стигна до нов гол. Димитър Костадинов подаде към Марин Петков в наказателното поле, който от своя страна намери непокрития Билал Бари. Нападателят се разписа, но голът не бе зачетен заради засада.

В самия край на полувремето Димитър Костадинов получи в наказателното поле и с едно докосване успя да реализира за 3:0.

През втората част „сините“ стартираха с нов натиск и малко преди изтичането на 5 минути игра удар на Здравко Димитров мина покрай лявата греда. В 57-ата минута „Левски“ получи шанс да изпълни пряк свободен удар от около 30 метра от вратата на Симмеон Симеонов. Зад топката застана Георги Миланов, чийто удар, обаче, рикошира в защитник на гостите и излезе в ъглов удар.

Малко след изтичането на час игра Здравко Димитров центрира след ъглов удар, топката бе избита, но стигна до Марит Петков. Той стреля, но вратарят на тима от Радомир спаси.

В 72-ата минута Иван Горанов намери Димитър Костадинов, чийто фалцов удар мина покрай вратата.

В 73-ата минута Костадинов отне топката малко пред наказателното поле на гостите. Последва мигновен удар, който обаче мина над вратата.

В 82-ата минута Ивайло Найденов оформи крайното 4:0 с глава.

Левски – Струмска слава 4:0

Голмайстори: 1:0 Марин Петков 5′

2:0 Билал Бари 10′

3:0 Димитър Костадинов 44′

4:0 Ивайло Найденов 82‘

Жълти картони: Андреев

Левски: 66. Пламен Андреев, 91. Драган Михайлович (4. Иван Горанов), 6. Ивайло Найденов, 33. Хосе Кордоба, 22. Патрик-Габриел Галчев, 89. Андриан Краев (41. Георги Александров), 7. Георги Миланов – к (17. Антоан Стоянов), 20. Димитър Костадинов (35. Любомир Тодоров), 88. Марин Петков (36. Васил Димитров), 11. Здравко Димитров (14. Денис Динев), 19. Билал Бари (27. Асен Митков)

Резерви: 12. Ивайло Неделчев, 4. Иван Горанов, 14. Денис Динев, 17. Антоан Стоянов, 27. Асен Митков, 30. Петър Войнов, 32. Николай Арахангелов, 34. Божидар Костадинов, 35. Любомир Тодоров, 36. Васил Димитров, 41. Георги Александров

Треньор: Станимир Стоилов

Categories
Видео Ексклузивно Клубни новини

Стоилов: Не съм доволен от ритъма, динамиката и организацията на играта

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов не бе доволен от свой тим, независимо че „сините“победиха с 4:0 „Струмска слава“ в приятелски мач.

„Хубавите неща бяха четирите гола, защото дойдоха след добри комбинации. Като цяло не съм доволен от контролата, от ритъма, динамиката и организацията на играта. Нашият отбор може да играе по-добре“, коментира Стоилов минути след края на мача.  

„За мен не е добра подготовката. Искам още“, недоволен бе той, като не пропусна да коментира представянето на младите играчи: „Стараят се, опитват се но са далеч от критерия „Левски“. Днес не съм много обнадежден за нашето представяне. Има 3-4 дни до мача, надявам се да се окомплектоваме, да заиграем като един на терена, най-вече като организация. Искам да се представим добре  и да победим“, завърши треньорът.

Categories
Видео ДЮШ Клубни новини

„Левски“ – „Берое“ 4:0 (U17)


Юношите на „Левски“ до 15 и до 17 години записаха две победи над „Берое“ на стадион „Георги Аспарухов“ в мачове от 8-ия кръг на Елитните групи.

При 17 годишните „сините“ бяха категорични – 4:0. Точни за водения от треньора Виктор Димитров тим бяха Слави Чакъров в 12-та, Кристиан Красимиров в 24-та, Преслав Бачев в 42-та и Любомир Тодоров в 77-та минута от дузпа. „Левски“ U17 е на трето място в класирането със 16 точки. Лидер е Лудогорец“ с 22 точки.

Съставът на „Левски“ U17: 12. Ивайло Неделчев, 3. Марио Дадаков, 4. Георги Коричков, 5. Слави Чакъров (к), 6. Дейвид Михалев (50 – 16. Ясен Цветанов), 7. Кристиан Красимиров (46 – 19. Адриан Райчев), 8. Цветомир Тодоров (65 – 20. Радослав Борисов), 9. Преслав Бачев (59 – 11. Радостиян Димитров), 10. Любомир Тодоров, 14. Александър Божилов, 17. Петко Панайотов.

Categories
Видео ДЮШ Клубни новини

„Левски“ – „Берое“ 2:1 (U15)


Юношите на „Левски“ до 15 и до 17 години записаха две победи над „Берое“ на стадион „Георги Аспарухов“ в мачове от 8-ия кръг на Елитните групи.

„Левски“ U15 победи връстниците си от Стара Загора с 2:1. Точни за „сините“ бяха Кристиян Илиев в 29-та и Денис Гиведжов в 42-та минути. Воденият от треньора Стоян Димов тим е на четвърто място в класирането с актив от 19 точки. Лидер е „ЦСКА-София“ с 24 точки.

Categories
Видео Клипове Клубни новини Шампионат

„Синя“ лудост без лек!

„Левски“ загуби с 2:4 от „Лудогорец“ в последен двубой от десетия кръг на Първа Лига. В 26-ата минута Борислав Цонев даде аванс на „сините“. Три минути след това гостите изравниха резултата чрез Доминик Янков. В 47-ата минута Пиерос Сотириу вкара за 1:2, а Боби Цонев с нов гол изравни в 81-ата. Отново преднина за гостите даде Ману в 84-ата, а в 89-ата Текпетей оформи крайното 2:4.

Categories
Видео Клубни новини Шампионат

Станимир Стоилов: Допуснахме наивни грешки, трябва да подобрим защитата

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов коментира поражението с 2:4 от „Лудогорец“ в последен мач от 10-ия кръг на Първа Лига.

„Смятам, че допуснахме прекалено детски и наивни грешки, за да вземем нещо от „Лудогорец“. Грешките ни не отиват на нивото на мача и на името на нашия отбор. Трябва да продължавааме да работим. Това са футболисти, не можем да нарисуваме нови. Второто полувреме, когато бяхме най-силни, допуснахме 2 гола и това показва, че трябва да работим“, коментира Стоилов.

„Дадохме добър екшън с наше участие, за жалост не взехме нищо от него. Шелис игра под голямо напрежение. На почивката му казах да играе по-спокойно. Ние нямаме друга опция на този пост, защото Георги Александров също е много млад“, заяви треньорът на „сините“.

„4-5 дни отборът ще почива, после ще работи.Трябва да трупаме точки. Играхме с лидерите, показахме желание, имахме някои положения, но не успяхме да победим“.