Левски ТВ Ексклузивно
2 Октомври 2019 г. - 23:25 ч.

Стефан Аладжов и Наско Сираков откриха клубната експозиция на "Левски" - клип на Левски ТВ

Истински „син“ празник се състоя на „Герена“, където се събраха няколко поколения левскари за официалното откриване на клубната експозиция. me

Ветерани, представителният тим, деца от школата и гости станаха свидетели на бляскава церемония по време на която бяха презентирани паметни мигове от „синята“ история, а кулминацията дойде когато лентата прерязаха рекордьорът по мачове за „сините“ Стефан Аладжов и рекордьорът по голове Наско Сираков.

„Създадохме тази клубна експозиция, за да възродим историята на Левски, да покажем историята на Левски, която поради една или друга причина е била скрита дълги години. Имало е велики победи, имало е и трудни моменти, но Левски няма от какво да се срамува в история си. Искаме да покажем това, което е характерно за Левски - свободата", заяви на откриването Илия Христов, председател на Сдружение "Сини сърца", което инициира и създаде клубната експозиция.

Той специално благодари на дарителите, сред които Николай Илиев, Наско Сираков, на семействата на клубната легенда Георги Аспарухов, на Павел Панов и на всички останали, подкрепили проекта.

Изпълнителният директор Павел Колев пък заяви, че откриването на клубната експозиция е част от дългосрочната работа по възкресяването на левскарщината.

„Виждам тук много хора, които са част от историята на този клуб, има и много, които не са сред нас, но те ще останат завинаги в сърцата на всички, които обичат синята идея. Те са дали много за това Левски да бъде символ на всички онези ценности и идеали, които се надяваме с този музей да възкресим отново. Има много какво още да се свърши, но чувството за историчност и възкресяването на всички важни факти от историята на Левски е първата стъпка. Това, което е направено, има огромна историческа стойност. То е професионално, красиво и ни приближава една стъпка по-напред към един модерен европейски клуб", коментира Колев.

От четвъртък, 3.10, клубната експозиция ще е отворена за редовни посетители.

Работното време ще е от 10 до 19:14 ч.

Стандартен вход: 7 лв.

Билет за деца до 14 години: 5 лв.

Билет за възрастни хора над 65 години: 5 лв.

1 родител с до 2 деца до 14 години: 10 лв.

2 родителя с до 2 деца до 14 години: 15 лв.

Класиране
Отбор Точки
1 Лудогорец 39
2 Локомотив (Пловдив) 33
3 ЦСКА-София 33
4 Арда 29
5 Берое 28