Новини
3 Май 2019 г. - 11:06 ч.

Георги Тодоров: Тук съм да помогна! Аз играя само за победа! (ВИДЕО)

"Клубът има нужда да помогна, за да има спокойствието да се намери точния човек и пожелавам на следващия треньор да промени наистина Левски", заяви Георги Тодоров на пресконференцията си преди гостуването на Ботев (Пд) утре.

Специалистът допълни, че се надява да помогне за повдигането на самочувствието на играчите.

"Аз бях доста недоволен от първата тренировка, но през седмицата играчите се стараеха и се промениха нещата. Сега вече има някакво настроение за разлика от първото занимание. Един квадрат промени настроението. Понякога нещо малко може да промени всичко. Само футболистите могат да излязат от това състояние, няма друг. Аз винаги излизам с желание за победа. Сега се изправяме срещу Ботев, които са добър отбор, а сега са и със самочувствие. Имат единици, които да решат мача. Неделев сам може да дава разликата. Ако искаме да излезем от тая ситуация трябва да търсим победа. Няма как да се прави колектив без победи. Ако победим, ще дойде самочувствието на играчите и ще покажат това, което могат, а досега те не го правеха", смята Тодоров. 

Новият наставник засегна по-сериозно темата за юношите, като се надява, че талантите на отбора ще имат възможност да получат повече шансове за изява в бъдеще, защото смята, че имат необходимите качества да са основни футболисти при “сините”.

"Мисля, че минаха доста добри юноши, но за съжаление на първата грешка ги приключваха. Отговорността е много голяма за сегашните, защото те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия за налагане на младите, защото ако няма резултати е нормално тя да се промени. Много малко хора искат да дойдат в по-големите възрасти в ДЮШ. Не се дават шансове на младите и никой не иска да идва. Трудно се израства без игрова практика. Хубаво е, че сега шест човека от школата ще бъдат в основния състав на Левски. Но и в треньорския екип трябва да има представители от школата. Сега всички са от там и са минали през Левски. Димитър Телкийски е поканен от Георги Дерменджиев и имаше желание да напусне, защото така е коректно, но аз го викнах обратно. Той започна първите си стъпки с мен и знам, че има потенциала да стане добър треньор. Останаха много малко като него - точни и почтени. Преди шест години си казах, че няма бъда старши треньор повече. Защото аз не си мълча и не искам да се създават конфликтни ситуации", обясни Тодоров.

Тагове: Levski Левски