Новини
29 Март 2019 г. - 16:14 ч.

Дерменджиев: Клубът и отборът са силни (ВИДЕО)

Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев заяви, че клубът и отборът са силни, въпреки тиражираните постоянно слухове за негова смяна.

„При всички случаи не е добре, когато се пишат и четат такива неща. Аз съм професионалист. Разговарял съм с ръководството. Когато съм дошъл тук, съм приел самата идея как ще се развива Левски. Клубът в момента е силен. Отборът също е силен. След това, което се опитаха да направят има определено разклащане. Все пак си мисля, че играчите са спокойни и в неделя ще излязат, за да изиграят добър мач. Тези момчета се интересуват и искат отборът да върви в посоката, в която е тръгнал“, заяви Дерменджиев.

„Аз мисля, че футболистите работиха достатъчно по време на паузата в шампионата и ще бъдат свежи. Умишлено исках учебните игри да бъдат с юношеските формации. Доволен съм от тренировките и по моя преценка отборът се освежи. Ботев е един отбор, който се опитва да играе футбол. Аз мисля, че ще стане един добър мач. Има една тенденция в българския футбол, че до 15,16, 17 години се вижда развитие при юношите, а след това спад. Резултатът в двустранната игра с отбора до 17 години бе 4:1, а до 19 – 10:0. Пропуснахме много голове, които можехме да вкараме. Има момчета, които загатват, че имат качества. Аз като треньор мисля да им се обърне внимание. Има момчета, които на този етап имат качества“, допълни наставникът на „сините“.

В пресконференцията на треньора се включи и изпълнителния директор Павел Колев, който увери обществеността, че треньорска смяна въобще не е обмисляна.

„В последната седмица се случи нещо, което не намирам за нормално и предполагам, че за повечето от вас не би трябвало да е нормално. Една спекулативна теза се разви така, че заживя собствени живот в медиите. Левски си има треньор и смяна не е обсъждана в нито един момент. Работата с Дерменджиев е дългосрочна и планирането също е дългосрочно. Това, разбира се, не променя една важна максима във футбола – че нищо вечно няма. Нито аз ще съм тук до пенсия, нито Дерменджиев има илюзии, че постът му не е ветровит, но изнесенето в медиите мина граници. Измисляха се и срещи, които не са се случили. А за мен това не е етично, да не говорим, че не е и професионално. За съжаление, се случи и националният тим да има важни мачове. Аз съм работил там и знам, че и там не е било леко. В крайна сметка обстоятелствата са такива, каквито са. Подчертавам отново, не е обсъждана треньорска смяна, камо ли да водим, преговори с друг треньор“, заяви Колев.

„Сигурно още такива слухове ще има. Ясно е, че ще има хора, които няма да са доволни, ако Левски се развава и става силен. Когато се получи фаза на спокойствие, футболистите и треньорът биват оставени да се готвят спокойно, зад клуба стои сериозна компания и нещата се стабилизират, това вероятно е развалило съня на много хора. Но служителите на Левски са знаели къде идват и би трябвало да се страхуват от такава обстановка. Тя на моменти е тежка, бих казал вражеска, но това не е нещо, което да разклати 100-годишен клуб“, обясни още Колев.

 

Тагове: Levski Левски