Новини
25 Септември 2018 г. - 12:47 ч.

ЛЕВСКИ подкрепя европейската седмица на спорта

За четвърта поредна година ПФК ЛЕВСКИ се включва в Европейската седмица на спорта, която цели насърчаване на спорта и физическата активност. 

Европейската седмица е инициатива на Европейската комисия, целяща да подкрепи въвеждането на нови дейности и едновременно с това да се опре на вече съществуващите и успешни начинания в европейски, национален, регионален и местен контекст. Кампанията, която се провежда в цяла Европа (#BeActive в социалните мрежи), има за цел да подтикне европейските граждани да бъдат активни през тази седмица и да останат активни през цялата година.

ЗАЩО?

Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живота на европейските граждани. Въпреки това, в момента нивото на физическата активност е в застой и дори спада в някои държави. Европейската седмица на спорта е отговор на това предизвикателство. Липсата на физическа активност има отрицателни последици не само върху здравето на отделния човек и обществото като цяло, но води и до сериозни икономически загуби. Освен това, спортът има потенциал да бъде посланик за толерантност и гражданско съзнание в цяла Европа, както е и несъмнено средство за социално приобщаване.

КАКВА Е ЦЕЛТА?

Целта на Европейската седмица на спорта е да насърчава участието в спортна дейност и физическа активност и да повиши осведомеността, относно многобройните ползи от тях. Седмицата е за всеки, независимо от възраст, произход и ниво на спортна подготовка. Инициативата следва да обедини хората, публичната власт, спортните движения, организациите на гражданското общество и частния сектор. 

КОГА?

Европейска седмица стартира на 23-и и ще продължи до 30-ти септември 2018 г. Участващите държави ще имат възможност да провеждат дейности и прояви на национално равнище до края на месеца. 

ПФК ЛЕВСКИ за четвърта поредна година подкрепя кампанията, чиято цел е да вдъхнови европейците да #БъдатАктивни и чрез визуализация на хаштага на кампанията в своята страница https://www.facebook.com/levskiofficial/

Тагове: Levski Левски