Новини
4 Май 2018 г. - 08:52 ч.

75 мига величие! (ВИДЕО)

Днес отброяваме 75-годишнина от рождението на великия и непрежалим Георги Аспарухов. Футболистът, който ни вдъхновяваше и вдъхновява и човекът, който ще остане вечен пример за подражание. Най-хубавите редове за Георги Аспарухов ще останат ненаписани. Най-точните думи ще останат неизказани. Защото за перото и ума е непосилно да изразят това, което чувстват сърцата и онова, което е затворено в душите. Днес, 75 години след рождението на Гунди, още по-ясно осъзнаваме колко ценен, колко нужен бе той. Не само за футбола и привържениците, а за обществото ни въобще като пример за човек и личност.

За поколенията, докоснали се до него, и за тези след тях, Аспарухов остава като неподражаем, необикновен, гениален футболист. Величина в стандартите за мъжество, икона за любимия „син” клуб или просто нападателят на нашите мечти.

Гунди живя като пророк за своето време, което по своята същност бе непокварено и приказно. Той бе и остава всенароден любимец, затова и до наши дни не секва скръбта по ранната му гибел. Човек легенда, човек обичащ и прощаващ, човек, който накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му и да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Гунди е просто явление, надхвърлящо границите на футбола. Характер, който всички ние искаме да възпитаме у наследниците си.

Да бъдеш Като Гунди! Да бъдеш човек!

Очакваме ви днес на „Герена“, за да почетем заедно легендата!

Всички заедно за Гунди!

Тагове: Levski Левски