Левски ТВ Инициативи
9 Юни 2019 г. - 16:36 ч.

"Син" футболен празник в Кюстендил

Изпълнителният директор на ПФК “Левски” Павел Колев и защитникът Деян Иванов откриха четвъртото издание на футболния турнир за малки левскарчета “Синя Академия” в Кюстендил. Тази година турнирът се проведе в чест на 105- годишнина от основаването на “Левски”  и 20- годишнината от създаването на фен клуб “Торсида Кюстендил”. Специални гости на събието бяха талисманът на клуба - Лъвски и Левски ТВ. Надпреварата бе организирана от Националния Клуб на Привържениците на „Левски“, „Торсида Кюстендил“, „Левски Фемили“ и кмета на община Кюстендил Петър Паунов.  ПФК “Левски” пък подпомогна финансово събитието.

В надпреварата взеха участие 80 деца от 5-ти и 6-ти клас от всички основни училища в Кюстендил. За тях бяха осигурени екипи, медали за първите 3 отбора в класирането и индивидуални награди най- добър вратар, голмайстор и най- полезен играч. 

Турнирът бе спечелен от Спортно училище “Васил Левски”, които в изключително драматичен финал надвиха връстниците си от 1-во основно училище “Св. Св. Кирил и Методий” след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи 2:2. Бронзовите медали останаха за левскарчетата от СМГ “Емануил Йорданов”, а четвърти завършиха децата от 7-мо основно училище “Ильо Войвода”.

Турнирът имаше и благотворителна кауза, като на стадион “Осогово” бе поставена кутия за дарения за лечението на 14- годишния Теодор Велинов. 

Класиране
Отбор Точки
1 Лудогорец 79
2 ЦСКА-София 78
3 ЛЕВСКИ 66
4 Берое 58
5 Черно море 52